Labyellov

Wedstrijdverslag MA1

MA1

Hoihoi! Wij zijn de MA1, 8 gemotiveerde meiden die al een aantal seizoenen samen volleyballen. Vorig seizoen zijn wij kampioen geworden en we gaan alles op alles zetten om dat dit jaar weer voor elkaar te krijgen.
Afgelopen zaterdag 22 oktober speelden wij onze eerste uitwedstrijd bij onze tegenstanders in Winterswijk. Vol goede moed verzamelden we om 11:00 bij Lentemorgen Zevenaar om vervolgens naar de sporthal in Winterswijk te rijden. Wivoc MA1, het team waar wij tegen moesten, stond drie plekken boven ons, maar had ook één wedstrijd meer gespeeld. Qua standen was het te vergelijken met onze resultaten, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Janet Smit is dit seizoen onze coach met de (uit)wedstrijden en dat vinden we allemaal heel fijn. Het geeft zekerheid om een vast persoon naast de lijn te hebben, die ons aanstuurt en aanmoedigt als dat nodig is. Dit seizoen worden we getraind door Nienke en Charles en daar zijn we allemaal superblij mee! De trainingen zijn erg leerzaam en gezellig en als we het iets te gezellig hebben worden we goed aan het werk gezet 😉 In de C werden de meesten van ons ook al getraind door Nienke en daar zijn we altijd erg blij mee geweest. Toen ze vorig jaar geen training meer gaf aan ons team vonden we dat erg jammer, dus we zijn nu extra blij dat we haar toch weer als trainster terug hebben. We hebben dit jaar ook een nieuwe trainer: Charles. We zijn als team superblij met zijn enthousiasme en zijn kennis en vinden het heel leuk dat ook hij ons traint! Met zulke trainers moet het wel een topseizoen worden!
We hebben nu zo’n drie seizoenen af en toe getraind op het positiespel en we zijn hier dit seizoen ook mee begonnen in de wedstrijden. Doordat we dit systeem zolang hebben herhaald zijn we goed op elkaar ingespeeld en kunnen we elkaar helpen waar dat nodig is.

Verloop set 1:
De eerste set ging erg gelijk op, we stonden wel snel een paar punten voor, onder andere door de mooie smashes van Veerle waar de tegenstander niet bij kon. Na een tijdje werd er afgefloten door een positiefout aan onze kant en lag de wedstrijd zo’n vijf minuten stil. Wij wisten zeker dat we goed stonden, dus zijn we maar rustig gaan overspelen terwijl onze lieve coach het voor ons oploste. Wat bleek… de tellers hadden onze rugnummers verkeerd opgeschreven. Dat was onhandig, maar gelukkig kon de wedstrijd snel door. Het werd spannend toen we gelijk kwamen en beide teams nog 5 punten moesten. We werden allemaal een beetje onrustig en konden hierdoor de bal niet goed afmaken. Helaas hebben we deze set op het eind weggegeven en was de stand 25-21 voor Wivoc.

Verloop set 2:
De tweede set gingen we weer vol nieuwe energie in, de opstelling bleef hetzelfde aangezien dit de eerste set voor veel zekerheid zorgde. We stonden snel voor en na een hele mooie opslagreeks van Silke hadden we zo’n 7 punten voorsprong. Ook het positiespel hadden we goed onder de knie. Na een time-out van de tegenstander werd het wéér spannend. Het ging ineens erg gelijk op, tot het 23-23 stond. Wivoc scoorde…: 24-23, wij scoorden…: 24-24, Wivoc scoorde nog eens…: 25-24. Helaas viel de bal daarna bij ons op de grond en was ook set twee voor de tegenstander.

Verloop set 3:
Voor de set werd er gewisseld met de speler op de bank, maar ook in het veld. Zo was de verdediging nog sterker. Maar doordat wij als team zo gewend waren aan de opstelling zoals de eerste 2 sets kwam er veel onrust in het spel. De eerste bal kwam nooit helemaal lekker bij de Set-Up waardoor we ook niet lekker konden aanvallen. De sfeer in het team werd een beetje grimmig en we lieten onze koppen hangen. We begonnen ons vooral te irriteren toen onze tegenstanders veel liedjes begonnen te zingen waar we ons slecht tegen konden verzetten. Gelukkig bleven er een paar teamleden positief en probeerden we elkaar op te jutten. Met als resultaat dat we zo’n 6 punten in wisten te halen. Helaas was de voorsprong van Wivoc te groot waardoor we de derde set verloren met 25-17.

Verloop set 4
In set 4 besloten we om Feline en Guusje om te draaien. Wij spelen met één spelverdeler en een diagonaal en aangezien Feline de hele wedstrijd nog niet op de spelverdelers positie had gestaan, leek dit ons een goede strategie. We hadden allemaal veel vertrouwen in de laatste set en hoopten nog een puntje mee te nemen. De vierde set was erg spannend en we gingen weer gelijk op met onze tegenstander. Dan stonden zij twee punten voor en dan haalden wij ze na de sterke opslag van Tess en de nette Set-Uppen van Feline binnen de kortste keren weer in. Helaas mocht het ook in deze set niet lukken om onze tegenstander te verslaan en werd het 27-25.

Afsluiting
We baalden natuurlijk enorm toen we de kleedkamer inliepen, maar konden toch terugkijken op een wedstrijd waarin we veel hadden gegeven. In de kantine van Wivoc hebben we allemaal een of meerdere 😉 gratis bananen en appels op (die volgens Evelien te zacht waren) en we hebben de terugweg goed benut door ‘Hay Day’ te spelen in de auto. In de trainingen gaan we nog beter oefenen op posities zodat er hier geen onrust meer over komt en ik (Maud) denk dat het ook belangrijk is dat we positief in het veld blijven staan, ook als het even tegen zit, want alleen samen kunnen we de wedstrijd winnen!