Labyellov

Labyellov heren eendjes succesvol in topper!

volleybal

Zevenaar, donderdag 9 november – Op weg naar de sporthal herinnerde ik me de woorden van Rick “de wijze”: ‘De komende tegenstander, Orion H5, heeft twee spelers die ooit kampioen zijn geworden met het 1e team van Orion’. ‘Ach ja…’ dacht ik, ‘we zien het wel, laten we maar gewoon gaan volleyballen’. Het mag wel de voorlopige nr. 1 zijn in de poule, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld’.

De voorbereiding ging als vanouds. De één rekt en strekt wat, de ander loopt een aantal keer heen en weer. Nick geeft een peptalk over iets met lef tonen en iets met een broek, meer mag hier inhoudelijk niet over geschreven worden. Buddy hangt de antennes nog eens goed vast. Na een gezamenlijk “Bombaaaahh!!” starten we met een serieuzere warming-up, wat moet leiden tot een mooie volleybal-avond.

Orion begon sterk en de gastheren kregen aanvankelijk geen grip op het spel van de bezoekers. Na een aantal punten tegen, kregen de eendjes de smaak te pakken, kwamen bij en met een weergaloos verdedigende libero Charles en een uitstekend spelverdelende Michiel, wisten ze bij te blijven en op het juiste moment toe te slaan om de eerste set met karakter binnen te slepen. Met dank aan Victor die de karakter-button wist te vinden.

In set 2 wisten we dat er veel in kon zitten vandaag. Er ging zo veel goed, maar er was ook echt wel wat te verbeteren. Zo wist Orion geregeld goed en hard de weg langs de blokkering naar de rond te vinden. Dit resulteerde in enkele tegenpunten. Labyellov liet echter een zeer hoge werkethos zien, met goede services, meesterlijke verdedigingsacties en zeer gretige en scorende aanvallers. Winst kon deze set niet uitblijven. 25-17 voor Labyellov.

Na 2 sets gepakt te hebben tegen de koploper, wilde de eendjes uiteraard meer. De derde set ging echter weer meer gelijk op. Orion bood betere tegenstand, maar Labyellov bleef mede door de dreiging op midden en daardoor het geregelde éénmansblok op buiten scoren. Ook hier nam Charles verdedigend de leiding en wisten de heren uit Zevenaar tevens meermaals goed te scoren met aanvallen vanuit het achterveld. Tussendoor werd onze vertrouwde scheidsrechter nog opgeschrikt door een hard geslagen bal die via het blok op zijn gezicht belandde! Na enige lichte duizeligheid en een momentje van rust kon hij gelukkig verder. Het was goed dat hij zijn scheidsrechtersfluitje aan een koord zitten… De weer wakker geschrokken leidsman zag dat Victor de bal al blokkerend precies op de lijn plaatste en even later, op 24-22, Orion niet van plan was de set zomaar weg te geven, 24-23. Dankzij een service in het net door Orion haalde de heren eendjes ook deze set binnen!

In set 4 was duidelijk te merken dat de inbreng van Marijn en Sander H verse energie gaf voor Labyellov en dat de energie van de heren uit Doetinchem weggeëbd was. De ergernis van het 5e herenteam van Orion over de goede verdediging van de mannen uit Zevenaar was merkbaar. Met solide werk in het veld en een trotse coach en aanvoerder op de bank kon ook in deze set de winst niet uitblijven. Met 25-14 en daarmee een 4-0 winst kunnen de Eendjes terugkijken op een dik verdiende overwinning, waar grote Rick zich kroonde tot topscorer van de wedstrijd.

Na complimenten van de scheidsrechter en toeschouwers stond er in de kantine bij Dennis een verdiend drankje te wachten. Ook de teamschaal kon natuurlijk niet ontbreken. De wedstrijd werd nog eens doorgesproken en het boeteboek werd bijgewerkt. En de eerste boete voor de volgende wedstrijd is al bekend, daar Nick de bidons was vergeten!
Volgende week vrijdag, op naar Harreveld.