Labyellov

Meisjes A1 speelt echte interland

Donderdag 21 maart speelde Meisjes A1 haar eerste echte internationale wedstrijd. De tegenstander was Blau-Weiß Bienen uit Duitsland. Om 20.00 uur stonden de teams op het veld. Labyellov natuurlijk in het Oranje, niet alleen onze clubkleur maar toevallig ook onze nationale kleur. Na de warming-up en het handen schudden (Viel Spaß!) begon de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat de krachtsverschillen vrij groot waren en dat lag niet alleen aan het thuisvoordeel. Coach Jeanet wist de speelsters goed neer te zetten en ook in het veld werden veel aanwijzingen aan elkaar gegeven.

De eerste set werd dan ook ruim gewonnen. Aan het begin van de tweede set kwam de tegenstander even op voorsprong. Waarschijnlijk omdat onze speelsters nog aan het nadenken waren hoe ze in het Duits moesten zeggen dat je de bal moest rollen en niet gooien. Gelukkig wist Tess dat prima duidelijk te maken (goede leraar op school? 😊) Al snel werd de achterstand omgebogen in een ruime voorsprong. Ook de tweede set ging uiteindelijk makkelijk naar Labyellov. Daarna was de tegenstander enigszins ontmoedigd want ook de derde en vierde set gingen ruim naar onze meiden. Een mooie 4-0 overwinning in deze eerste internationale ontmoeting was een feit. Na afloop gingen beide teams gebroederlijk en gezusterlijk op de foto. Wie weet kunnen we in de toekomst ook een keer een wedstrijd in Duitsland organiseren. Zo ver is het niet.