Activiteitenkalender

Activiteiten van Labyellov

Nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

Teams

Alle info over jouw favoriete team

Competitie

NEVOBO competitie info

Sponsors

Nieuws

Lentetoernooi 22 april 2018

Aan het einde van het seizoen staan zowel het bedrijventoernooi als ook het Lentetoernooi al jarenlang op de agenda. Dit jaar kwamen 16 teams op zondag 22 april naar sporthal Lentemorgen om daar de sportieve krachten met elkaar te meten.

Het was mooi om naast een aantal oude bekenden ook enkele nieuwe teams te mogen ontvangen. De meest exotische namen kwamen daarbij naar voren; Mr Mennings FC of Bier op veld 4 zijn daar enkele voorbeelden van. Eerst werd er in de poulefase gestreden om een zo hoog mogelijke klassering. Deze gaf namelijk recht op een betere plaats in de volgende ronde. Tussendoor werd er dankbaar gebruikt gemaakt van het sportcafé waar Dennis en Nathalie met hun helpers het behoorlijk druk hadden om de dorstige kelen te smeren.

Na de eerste ronde bleek dat Sweers & Co, Blockheads, Arma en Wii not fit voor de hoofdprijzen gingen strijden. Voor Wii not fit was dat niet nieuw. Zij hadden de vorige twee edities van dit toernooi al gewonnen. Met Arma was er echter een geduchte concurrent bij gekomen. Deze ploeg uit Velp was met een aantal goede spelers naar Zevenaar afgereisd. Het was dan ook niet vreemd dat deze twee ploegen in de finale stonden. Of het nu de ervaring van Wii not fit of de plankenkoorts van Arma was, is niet duidelijk geworden. Feit was wel dat Wii not fit wederom als winnaar naar voren kwam. De strijd om de derde plaats werd overduidelijk gewonnen door de Blockheads. Zou de gemiddelde leeftijd van Sweers & Co hierin meegespeeld hebben?

Het team dat dit jaar de aanmoedigingsprijs won, was Mr Mennings FC. Dit jeugdige team deed voor de eerste keer mee en wist het meteen tot de achtste plaats te schoppen (of moet ik zeggen “slaan”?). Zij wonnen de volleybal waarmee ze het komend jaar kunnen trainen zodat ze misschien in de toekomst ook mee gaan strijden om de prijzen.

Een ander team dat toch even vermeld moet worden is “jong” dames 2. Wie daarbij een beeld heeft van een paar jonge meiden die fanatiek de punten bij elkaar slaan komt toch enigszins bedrogen uit. Achter deze naam bleek namelijk het vroegere dames 2 schuil te gaan. Het fanatisme was er nog wel maar bitterballen eten tussen de wedstrijden zorgt toch echt niet voor betere prestaties, dames!

Rond de klok van vijf waren alle wedstrijden gespeeld en kon onze voorzitster overgaan tot het uitreiken van de prijzen. Dit deed ze pas nadat ze volkomen terecht de vrijwilligers (scheidsrechters, wedstrijdleiding, organisatie en zaalbeheerder) bedankt had voor hun inspanningen.

De winnaar, Wii not fit ging naar huis met de beker en natuurlijk de verplichting om deze volgend jaar weer te komen verdedigen.

Stonden alle andere teams dan met lege handen? Nee, zeker niet, ieder team kreeg een schaal bittergarnituur, gesponsord door Dennis en Nathalie van Sportcafé Lentemorgen.

Tafel 13 kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Naast de sportiviteit was het ook met de gezelligheid dik voor elkaar. Dit was ook wel te zien aan de drukte die er na afloop nog heerste in het sportcafé.

De volledige uitslag van het toernooi was:

1: Wii not fit   

2: Arma   

3: Blockheads   

4: Sweers & Co   

5: Team Spock

6: Atletico Setup

7: Volti ’76

8: Mr Mennings FC

9: Jong dames 2

10: Tafel 13

11: Bier op veld 4

12: Team Daniëlle Vos

13: ATT

14: Karmabus

15: de Uemkes

16: Durevo 1

 

Pieter Theunissen