Activiteitenkalender

Activiteiten van Labyellov

Nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

Teams

Alle info over jouw favoriete team

Competitie

NEVOBO competitie info

Sponsors

Nieuws

Bas Wiggers neemt afscheid van Labyellov

Of hij het alleroudste lid van Labyellov is, durf ik niet te zeggen maar hij komt zeker in de buurt. Bas Wiggers is namelijk bijna 85 jaar oud. Wekelijks is hij te vinden in de sporthal. De meesten kennen hem de laatste jaren vooral van het schoonmaken van de kleedlokalen op maandag en donderdag. Iets wat hij zo’n 25 jaar gedaan heeft.

Nu hij aan het einde van het seizoen afscheid gaat nemen, werd het tijd om eens met hem in gesprek te gaan over zijn verdiensten voor Labyellov. Wat daarbij meteen opviel was de bevlogenheid waarmee hij zat te vertellen.

Bas werd in 1981 lid van Labyellov. Door Ger Schut en Freek Jongkind werd hij gevraagd om mee te komen spelen. Iets wat hij vele jaren gedaan heeft. Hij was een actief lid en dit zorgde er al snel voor dat hem gevraagd werd om de dames-recreantengroep op donderdag te gaan trainen. Hun trainer, Max van der Werf was namelijk met zijn brommer aangereden en was uitgeschakeld. Bas heeft deze taak met veel plezier overgenomen. Hij deed dit zo goed dat ook de maandaggroep hem vroeg om trainer te worden. Na drie keer is hij daar echter almee opgehouden. Bas houdt van discipline en deze groep warmde vooral de kaakspieren op. Dat was niet aan hem besteed.

De donderdaggroep heeft hij tot voor drie jaar terug trouw iedere donderdag begeleid. Eerst deed hij zelf ook mee maar als oud-voetbalkeeper had hij een nogal aparte manier van duiken. De dames waarschuwden hem al vaker dat dit nog eens verkeerd zou aflopen maar Bas bleef doorgaan. Totdat hij inderdaad verkeerd terechtkwam en zijn schouder zodanig blesseerde dat hij niet meer mocht volleyballen. Vanaf dat moment besloot hij alleen nog maar te coachen en te fluiten.

Dit werd door de groep zeer gewaardeerd. Ieder jaar aan het einde van het seizoen werd een etentje georganiseerd. Bas werd daarbij altijd vrij gehouden als dank voor zijn inzet. En dat niet alleen. Hij was ook in voor een geintje op zijn tijd. Zo kwam hij ooit als Sinterklaas, gezeten op een kartonnen paard de sprothal in om al zijn dames te verrassen met een chocoladeletter. Dit tot grote hilariteit van de hele groep.

Deze donderdaggroep heeft overigens ook verschillende jaren aan recreantentoernooien in de Achterhoek meegedaan. Bas ging mee als coach en ook daar viel hij op door zijn enthousiasme en zijn inzet. Hij is voor deze toernooien ook nog de scheidsrechterscursus gaan volgen maar heeft maar één wedstrijd gefloten. Dit alles zorgde ervoor dat hem gevraagd werd om plaats te nemen in het NEVOBO-bestuur in de regio Oost. Hij werd verantwoordelijk voor de organisatie van de toernooien en ook moest hij als official menig vereniging langs om bekers uit te reiken. Hij heeft dit vele jaren gedaan en werd vereerd met de zilveren speld van de NEVOBO (zie foto).

Naast het trainerschap binnen Labyellov heft Bas ook aan de wieg gestaan van het Bedrijventoernooi. Samen met Thea Welman die de administratie deed, heeft Bas 10 jaar lang dit toernooi georganiseerd. Hij ging bedrijven langs voor deelname en sponsoring. Hij heeft een stevige basis gelegd want dit jaar werd dit toernooi al voor de 34e keer gehouden.

De laatste tijd laat zijn gezondheid hem wat in de steek. Dit opgeteld bij zijn leeftijd vond hij het een goed moment om te zeggen “ik stop ermee”.

Namens alle leden van Labyellov wil ik hem bedanken voor zijn inzet en wens hem nog vele jaren in goede gezondheid toe. Bas zal zeker nog wel eens de sporthal binnen lopen. Daarvoor is het teveel verenigingsmens.

 

Pieter Theunissen