Activiteitenkalender

Activiteiten van Labyellov

Nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

Teams

Alle info over jouw favoriete team

Competitie

NEVOBO competitie info

Sponsors

Nieuws

Een icoon vertrekt..

Gerard Lammertink gaat Labyellov verlaten

Een afscheid van een heel bijzonder lid. Na 25 jaar gaan we hem missen...

Gerard, geboren in Arnhem en na het trouwen met Conny in Zevenaar terecht gekomen, is in 1993 lid geworden van Labyellov. Daarvoor echter was hij al actief binnen onze vereniging. Zijn vrouw Conny speelde er al sinds 1974. Daardoor kon Gerard in eerste instantie geen lid kon worden van Labyellov. Wie moest er tenslotte op de kinderen passen als je allebei op dezelfde avond moest trainen? Daarom ging hij eerst bij Reflex spelen.

Toen zijn kinderen de leeftijd hadden om te gaan volleyballen, kozen zij voor Labyellov. Gerard kwam daardoor steeds vaker in sporthal Lentemorgen en al snel had Willeke Herman in de gaten dat er een vader rondliep die niet alleen enthousiast was maar ook nog eens wat van volleybal af wist. Gerard werd binnen de kortste keren gevraagd om coach te worden van het team van zijn dochter en natuurlijk zei hij daar “ja” op. Dit deed hij zo goed dat hij vrij snel daarna ook gevraagd werd om in de TC-jeugd plaats te nemen, samen met Gerlof Smit en later Jacob Koen.

Dit vond Willeke schijnbaar nog niet genoeg. Zij wist dat Gerard  door zijn werk om de dag vrij was en dus tijd had om in de sporthal hand en spandiensten te verrichten.

Vanaf dat moment was Gerard een niet meer weg te denken persoon voor Labyellov.

Een waslijst aan activiteiten staat op zijn naam. Die kunnen we niet allemaal noemen maar enkele willen we er toch wel uit lichten.

Hij was coach van meerdere teams, meestal meisjes-A. Hij zat samen met Conny in de redactie van het Labje van 1997 tot 2004 Hij stond aan de wieg van het eerste Infolabje in 1997. Hij was organisator van het NIVOTOLA van 1995 tot 2018. Ook kon je hem altijd vragen om te helpen bij andere activiteiten zoals het familietoernooi (nu Lentetoernooi) en het scholentoernooi.

Speelde hij zelf ook nog zijn partijtje mee dan? Jazeker, eerst nog in competitieverband en later bij de recreanten.

Waar wij hem misschien wel het beste van kennen is zijn rol in de wedstrijdleiding. In de beginjaren elke zaterdag en later één keer in de twee weken zorgde hij er met het opbouwteam  voor dat de zaal helemaal klaar was voor de wedstrijden. De netten waren opgebouwd, de scheidsrechters-stoelen stonden klaar en de wedstrijdformulieren lagen klaar. Hoeveel netten zou hij in al die jaren opgebouwd hebben en hoeveel uren zou hij in de sporthal doorgebracht hebben? Hij moest er zelf het antwoord op schuldig blijven. Het zijn er in ieder geval heeeeeeeel veel.

Naast deze zaken regelde hij ook nog eens de inzameling van de inktcartridges, had hij het beheer over de sleutels en sjouwde hij ook nog eens ieder jaar achter de oud-papierwagen aan. En…. Hij heeft ook nog ooit twee leden bij elkaar gebracht die vervolgens altijd bij elkaar gebleven zijn. Gezien de privacy geen namen maar zij speelt in dames-3 en hij in heren-2.

De laatste jaren werd het voor Gerard moeilijker om wekelijks de gang naar de sporthal te maken. Conny werd ziek en had zijn steun meer en meer nodig. Gelukkig zorgden hun kinderen ervoor dat Gerard toch met een gerust hart zijn hobby kon uitoefenen. Helaas is Conny twee jaar geleden overleden. De steun die Gerard toen van leden en oud-leden van Labyellov heeft mogen ontvangen, heeft hem goed gedaan. Dit zorgde er ook voor dat hij de energie had om zijn bezigheden voor Labyellov weer op te pakken.

Op de vraag wat de hoogtepunten in zijn tijd bij Labyellov waren, wist hij zonder moeite een aantal momenten te noemen.

De wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Brazilië is er zo een. Samen met o.a. Theo Boekhorst, Ger Verhoeven, Bé Iemhof en Hens Sikkes werd deze happening tot in de puntjes voorbereid. Het werd een groot succes. De uitslag van de wedstrijd is bij de redactie helaas niet bekend.

Een ander hoogtepunt was de organisatie van de eindronde van de NEVOBO-beker. Ook hier werd alles uit de kast getrokken. Er werden zelfs heuse tribunes om het veld heen gebouwd zodat er een echt stadion ontstond. De organisatie was wat dat betreft zijn tijd ver vooruit.

Voor Gerard persoonlijk was het kampioenschap van Oost-Gelderland van zijn meisjes-A het allermooiste. Ongeslagen werden ze eerste in de kampioensklasse tegen verenigingen als BOVO en Orion. Gerard was coach, Marinus Wouterse was de trainer. Het was voor de eerste keer in de geschiedenis van Labyellov. Een absoluut hoogtepunt.

Nu is de tijd gekomen om het stokje over te dragen. Gerard gaat zich bezig houden met andere zaken. Zo wil hij meer tijd besteden aan zijn vriendin die hij enige tijd geleden heeft leren kennen.

Gerard gaf aan dat hij al het werk voor Labyellov met veel plezier heeft gedaan. Hij hoopt dat er mensen op zullen staan die zijn taken over gaan nemen en wenst hen daarbij heel veel succes en vooral ook plezier toe.

Rest ons niets anders dan Gerard heel hartelijk te bedanken voor alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan. Wij wensen hem een hele mooie toekomst toe in goede gezondheid en hopen hem zeker nog eens in de sporthal te mogen begroeten.

 

Pieter Theunissen